• Bolyki Indian Nyar
    • Bolyki Indian Nyar
    • Bolyki Indian Nyar

    • 44.00 
    • Etykieta atrakcyjna i niebanalna, jak to u Bolykiego. Symbolizuje babie lato, zwane na Węgrzech i w Kanadzie indiańskim. Wino do picia nie tylko u początku jesieni. Bardzo dobry bukiet o wyraźnej owocowości: na pierwszym planie soczysta wiśnia, dalej śliwki i borówki, przyjemne wspomnienie lata. Przy tym, lekkie, świeże i pijalne! W znakomitej relacji jakości do ceny.
    • Add to cart
  • Bolyki Merlot
    • Out of Stock
      Bolyki Merlot
    • Bolyki Merlot

    • 64.00 
    • Rasowy merlot na poziomie St.Emilion. Długo beczkowany, bogaty, wcale nie poprzestaje na miękkiej owocowości o jaką się go posądza. Robiony tylko w najlepszych rocznikach. Spontaniczna fermentacja na dzikich drożdżach w kadzi. Niefiltrowany. Oddaje w bukiecie dojrzałe śliwki z korzennym niuansem. Do pieczonego drobiu to będzie znakomite zestawienie, jak choćby z jesienną gęsiną.
    • Read more
  • Bujdoso Kaloz Kekfrankos
    • Bujdoso Kaloz Kekfrankos
    • Bujdoso Kaloz Kekfrankos

    • 55.00 
    • Wino powstało z owoców naszej młodej plantacji Kékfranko. W świeżym aromacie odnajdujemy typowe dla tej odmiany nuty wiśniowe i korzenne. Łyk emanuje lekkością i jest bogaty w owoce: na myśl przychodzą wiśnie, wiśnie i śliwki. Taniny są powściągliwe, dlatego wino jest tak okrągłe i przyjazne.
    • Add to cart
  • Bujdoso Katamaran Cab.Sauvignon-Cab.Franc
    • -11%
      Bujdoso Katamaran Cab.Sauvignon-Cab.Franc
    • Bujdoso Katamaran Cab.Sauvignon-Cab.Franc

    • Original price was: 55.00 zł.Current price is: 49.00 zł.
    • Aromat rubinowego wina witają czerwone i ciemne owoce jagodowe. Towarzyszy im cedr i orientalne przyprawy. W degustacji czujemy, że body mieści się w górnej granicy średniej grupy wagowej, kompozycję dynamizują kwasy. Ilość garbników jest wysoka w zależności od odmiany winorośli, ale gdy dojrzewają, zostają one zintegrowane w strukturze. Soczyste, żywe czerwone wino pełne aromatów wiśni, jeżyn i jagód.
    • Add to cart
  • Bujdoso Siraly Merlot
    • Bujdoso Siraly Merlot
    • Bujdoso Siraly Merlot

    • 40.00 
    • Aromat wina wita wyraźną owocowością, wyrazistym charakterem wiśniowo-śliwkowym, który zabarwiony jest delikatną pikantnością. W degustacji wino ma lekką, luźną strukturę, a ilość tanin i kwasowości nie jest nadmierna. O okrągłym łyku decydują także owoce, jeden kieliszek tego wina to zdecydowanie za mało!
    • Add to cart
  • Feind The Reason
    • Out of Stock
      Feind The Reason
    • Feind The Reason

    • 200.00 
    • Głęboko rubinowe, owocowe czerwone wino z nutą przypraw i przyjemnych tanin. Mieszanka 45% Cabernet Franc, taka sama proporcja Merlot i 10% Syrah z najlepszych parceli .18 miesięcy starzenia barrique sprawiło, że jest to najbardziej elegancka wino z winnicy Feind. Otwarcie tej butelki jest samo w sobie powodem do świętowania.
    • Read more
  • Gal Lajos Egri Bikaver
    • Gal Lajos Egri Bikaver
    • Gal Lajos Egri Bikaver

    • 43.00 
    • Tradycyjny kupaż z Egeru, bazujący głównie na kékfrankos, zestawionej z odmianami francuskimi. Delikatnie dozowana doświadczoną ręką Lajosa Gála beczka nie dominuje charakteru siedliska zarysowanego w winie. W bukiecie dojrzałe czereśnie i wiśnie z typowym akcentem korzennym, który kojarzy się z goździkami, ale i świąteczną przyprawą do piernika. Na podniebieniu waga średnia, z dobrym balansem garbników, alkoholu i rześkości. Warto podać…
    • Add to cart
  • Gal Lajos Egri Bikaver Superior
    • Gal Lajos Egri Bikaver Superior
    • Gal Lajos Egri Bikaver Superior

    • 59.00 
    • Tradycyjny kupaż z Egeru, bazujący głównie na kékfrankos, zestawionej z odmianami francuskimi. Delikatnie dozowana doświadczoną ręką Lajosa Gála beczka nie dominuje charakteru siedliska zarysowanego w winie. W bukiecie dojrzałe czereśnie i wiśnie z typowym akcentem korzennym, który kojarzy się z goździkami, ale i świąteczną przyprawą do piernika. Na podniebieniu waga średnia, z dobrym balansem garbników, alkoholu i rześkości. Warto podać…
    • Add to cart
  • Gal Lajos Pajados Egri Kekfrankos Grand Superior
    • Gal Lajos Pajados Egri Kekfrankos Grand Superior
    • Gal Lajos Pajados Egri Kekfrankos Grand Superior

    • 80.00 
    • Piękny rubinowy kolor. Umiarkowanie intensywny zapach z pysznymi owocami (wiśnie, jeżyny) i słodkimi przyprawami oraz nutami kawowymi. Delikatnie beczkowy, ale z wyrazistym charakterem i delikatnymi, jedwabistymi taninami. Wino z siedliska Pajados, w którym dominuje miękki tuf ryolitowy o delikatnej mineralności.
    • Add to cart
  • Gal Lajos Sik-Hegy Egri Bikaver Grand Superior
    • Gal Lajos Sik-Hegy Egri Bikaver Grand Superior
    • Gal Lajos Sik-Hegy Egri Bikaver Grand Superior

    • 80.00 
    • Sławny kupaż egerski w najlepszym wydaniu. Najwyższa kategoria bikawera spod ręki wytrawnego enologa, doktora Gála. Winogrona selekcjonowane z pojedynczej parceli ze wzgórza Sik-Hegy. Po fermentacji wino przeszło dojrzewanie ponad dwa lata. Złożony bukiet łączy aromaty korzenne i owocowe. Sporo nut skórzanych i jagodowych. Bogata, grubymi nićmi szyta struktura oparta o krągłe i eleganckie taniny.Długi finał. Dobre towarzystwo do dań z…
    • Add to cart
  • Gal Tibor Egri Bikaver Superior
    • Out of Stock
      Gal Tibor Egri Bikaver Superior
    • Gal Tibor Egri Bikaver Superior

    • 59.00 
    • Kultowe i najważniejsze wino w twórczości Titi. Mieszanie Kékfrankos, Syrah, Cabernet franc, Pinot noir, odmiany dojrzewały osobno w 500-litrowych beczkach i były mieszane po roku. Naprawdę wyrazista, pełna charakteru, a jednocześnie aksamitna konsystencja, z delikatnymi przyprawami i owocami.
    • Read more
  • Gal Tibor Pinot Noir
    • Out of Stock
      Gal Tibor Pinot Noir
    • Gal Tibor Pinot Noir

    • 54.00 
    • Klasyczny chłodnolubny szczep burgundzki dobrze odnajduje się na północy Węgier. Winogrona pochodzą z dwóch doskonałych egerskich siedlisk: Pajados i Sikhegy. Młody Tibor Gal kontynuuje pasję ojca do francuskich szczepów i umiejętnie prowadzi uprawy. Pinot jest malinowej barwy, soczysty, dobrze owocowy. Ma rześką kwasowość. Pasuje do węgierskich wędlin i polskich serów.
    • Read more